DAG 18 Vakantiereis 2010 van de jachten de Molecuul en de Cojo Home

dag 18 zaterdag 3-7-2010      
Vertrek Voor sluis 4 Can des Ardennes   Urenteller 4681h24m
      Vertrek 09:03
sluis sluisnaam aankomst invaart uitvaart
trappensluis Can des Ardennes   09:05 13:32
24 stuks        
86 Attigny   14:03 14:08
Afstand 14Km Totale afstand 478Km  
Motoruren 04h37m Totaal motoruren 58h16m  
Reistijd 05h15m Totale reistijd 81h24m  
Aankomst Attigny op Km Aankomst 14:18
Terug naar vrijdag 2/7  

Verder naar zondag 4/7

Precies om 9uur komt de sluiswachter op zijn brommer aanrijden. Hij zet de sluizen aan en we kunnen vertrekken. De sluizentrap loopt eigenlijk behoorlijk snel.
Het sluizen gaat zeer rustig en het is prachtig weer. Zoals je op de foto's kunt zien, staat het water in de sluizen soms tot bijna aan de rand.

Dat is wel even lastig invaren, want je stootzakken doen dan niets meer en je hebt zo schade. Met een boot die hoog boven het water ligt is dit niet prettig.

 
Wat een rust   onderweg even eten onder het schutten  

 
 prachtig varen      
Bij sluis 11 hebben we een probleem. De sluis gaat niet open. Ik vaar de boot tot vlak voor de sluis en spring er af. Mar houd de boot vast. Van de andere kant komen er een paar Engelsen waarvan de vrouw op de fiets met een touw vooruit is gereden. Zij zegt de sluiswachter te zullen bellen. Er komt dan ook vijf minuten later een VNF wagen met twee sacherijnige kerels er in. Ze brengen de sluis weer op gang en wij kunnen als eerste invaren. Als de sluiswachters wat te drinken van ons krijgen, zijn ze een stuk vriendelijker.
 
  kapottesluis oude sluishokken 

     
   de volgende  zie de bekabeling in de schauduw 

   Joop gaat stunten    

   
   leuke beschildering  begroeing sluizen  

   
 aanleg Neuville Day      
Bij Neuville-Day is een mooie ligplaats en een restaurant.
 
      Franse boot 
De rest van de sluizen loopt prima en om 14:18uur zijn we in Atigny. Daar is een prima plek onder de bomen en er is een kraan. Er ligt niemand. Als we het stadje bekijken blijkt er een kermis te zijn. De vrouwen doen boodschappen bij de Shopy en we drinken wat onder de bomen uit de zon. S-Avonds gaan we uit eten. We hebben s'middags al gekeken of er iets in het dorp is waar we kunnen eten. We lopen naar het restaurantje, maar als we voor de deur staan willen ze toch niet naar binnen gaan. Eerst lopen we dan nog een paar honderd meter langs een paar andere winkels en gaan dan toch naar binnen. Het is een Piza restaurant, maar op het bord voor de deur staan een aantal niet Italiaanse gerechten. We moeten een biertje uit een flesje bestellen en we nemen biefstuk met patat. Het eten is niet veel. De patat druipt van de olie. Ondertussen zijn er nog een aantal mensen binnen gekomen, maar die nemen allemaal Italiaans eten.


We nemen geen toetje meer, maar gaan weer terug naar de boot. De kermis begint vanavond om 10uur, dus maar hopen dat we er geen last van hebben. Als we s-avonds op bed liggen begint de ellende. Ze gooien al wat op de boot als ik net op bed lig. Gelukkig blijft het daarbij. Alleen wordt Mar om 3uur weer wakker, want ze denkt dat er iemand op de bood komt. Ik wordt ook nog wakker. Verder gebeurd er niets meer, maar prettig slapen is het hier niet. Atigny raad ik niet aan. Je kan beter iets verder buiten het dorp gaan liggen dan slaap je in ieder geval beter.

     
   sluiswachterhuis  aanleg Atigny aanleg Atigny 

 Attigny

       
 effe uitrusten van de sluizentrap boodschappen doen  zwaluwnesten   zwaluwnesten onder dakrand

 Attigny  aanleg Attigny

Terug naar vrijdag 2/7 Home Verder naar zondag 4/7