DAG 2 Vakantiereis 2010 van de jachten de Molecuul en de Cojo  Home

 

dag 2 17-6-2010      
Vertrek Vluchthaven dordtsekil   Urenteller 4629h53m
      Vertrek 09:00 
  Tussenstop Heusden   12:40 15:39
sluis nr. sluisnaam aankomst invaart uitvaart
 2  Engelen  16:35 16:42        17:00
 3  Den Bosch sl 0   17:44 18:05
Afstand 49Km Totale afstand 75Km  
Motoruren 04h40m Totaal motoruren 06h48m  
Reistijd 09h08m Totale reistijd 13h55m  
Aankomst Den Bosch Aankomst 18:08
Terug naar woensdag 16/6  

Verder naar vrijdag 18/6

Donderdag. Het is hier onrustig slapen met de scheepvaart, maar als voor onze boot om zeven uur een reparatie schip de radio vol volume zet ben ik echt wakker. Ze gaan op het steiger waar wij aan liggen een paar deksels op de meerpalen lassen. Gelukkig staat de wind goed en hebben we er geen last van. Ik ga maar uit bed en kijk de motor even na. We eten nog wel een ontbijtje die ik klaarmaak op bed. Dan wassen en ondertussen zijn de werklui met de paal klaar en sturen een boot achter ons weg om daar nog een paal te lassen. Het is bijna 9 uur en dan zouden we vertrekken, dus we gooien maar los en hebben weer een heerlijk getijde mee naar het Hollandsdiep. Er komt als we weg willen varen nog wel een rijkswaterstaat boot de haven controleren.
 
 
Vluchthaven DordtseKil
 
Op de DordtseKil

 De Cojo op de DordtseKil

  Moerdijkbrug    

Het waait toch nog flink en Joop gaat op de Amer binnen sturen. Ik zit net achter de pet van de boot en heb minder last van de wind.

 Kolen voor de centrale Drimmelen  Altenawerf bij Raamsdonkveer

       

Heusden

     

We willen eerst boodschappen gaan doen in Heusden. Om 12.00 bereiken we Heusden en gaan in de stadshaven liggen. Mar heeft problemen met haar gezondheid en bij de VVV vragen we waar er een dokter zit. Dat is toch nog zo'n 15 minuten lopen, maar als we er aankomen wordt ze gelijk geholpen en krijgt ze medicijnen voorgeschreven die we bij de apotheek in het centrum ophalen. Dan nog even naar de slager een paar Heusdense slaatjes kopen voor 3Euro50, dat moeten dus wel super slaatjes zijn. Terug op de boot een biertje op de Molecuul en als we gezellig zitten breng ik s'Hertogenbosch ter sprake. Omdat er zo'n harde wind staat en alles wijst op slecht weer, zien de vrouwen dat wel zitten en besluiten we door de kanalen naar Belgie te varen. Zo is de eerste aanpassing van onze reis een feit.

Uitzicht op de binnenhaven  

       
       
Er staan een paar marktkramen in de binnenstad en het is er erg gezellig.
  sluis Beringe    motor stop zetten 
We draaien de ZuidWillemsvaart in en hebben de eerste sluis Beringe gelijk mee. De vaart naar Den Bosch verloopt wat langzaam, want we hebben oude van dagen voor ons zitten. Naar de sluis in Den Bosch vaar je door een smal toeleidingskanaal met twee bruggen. Later zie ik dat het beter is sluis 0 op te roepen op kanaal 18 voordat je naar de sluis vaart. Wij weten dat niet en pas als we bij de sluis aankomen roep ik hem op en de sluiswachter zegt "je ziet toch dat hij open staat". (zeer vriendelijke ontvangst)


We schutten in deze niet zo prettige sluis. De boven wanden zijn van beton en daaronder zitten palen met inhammen. Je stootzak gaat hier snel tussen en komen dan klem te zitten tegen de betonnen bovenplaat. Er is ongeveer een verval van twee meter en het stroomt behoorlijk in de sluis. Als we in de sluis liggen spreek ik een schipper op de kant en volgens hem is er achter de sluis plaats voor twee jachten. We meren dan ook achter de sluis tegen elkaar aan af. Het is hier niet zo rustig liggen, want er komen behoorlijk wat schepen door de sluis.

 

 Naar Den Bosch 

  sluis 0 in Den Bosch   
We maken s'avonds nog een flinke wandeling door de stad. Het is koopavond en door de drukte is het erg gezellig. Het weer is ook een stuk beter geworden.
 
  Achter sluis 0 in Den Bosch  

Terug naar woensdag 16/6   Home Verder naar vrijdag 18/6