Tokheim Solutions bouwt in 2017


Tokheim Solutions Belgium installeert nieuwbouw op Veedijk in Turnhout

 


Vandaag 12-5-2017 om 13:03 door Bart Van den Langenbergh

Bedrijfsleiders van Tokheim Solutions Belgium en aannemer Cosimco steken op Treskesdijk in Turnhout samen met burgemeester Eric Vos de eerste spaden in de grond voor de nieuwbouw van het bedrijf dat tankstations uitrust.Foto: Bart Van den Langenbergh

 

TURNHOUT - Tokheim Solutions Belgium verankert zich verder in

Turnhout en opent tegen eind dit jaar een nieuwbouw in de

industriezone Veedijk. Het bedrijf dat benzinestations uitrust,

investeert zeven miljoen euro in de vestiging voor 165 werknemers.

 

Op Treskesdijk in Turnhout stak het bedrijf Tokheim Solutions Belgium (TSB) vrijdag samen met burgemeester Eric Vos (T.I.M.) de eerste spaden in de grond voor de gloednieuwe vestiging van het bedrijf. De industriezone Veedijk wordt daarmee versterkt met een firma die al sinds de jaren zeventig in Turnhout gevestigd.

"Op een terrein van in totaal 8.700 vierkante meter bouwen we nieuwe kantoren, een magazijn en een productieruimte. Het is de bedoeling om tegen december van dit jaar te verhuizen naar Treskesdijk", zegt Bart Wouters, sales manager bij TSB.

De 130 werknemers die nu gevestigd zijn aan de Everdongenlaan verhuizen gewoon mee naar het nieuwe pand vlakbij het huidige. Een logistiek centrum van Tokheim net over de grens in het Nederlandse Bladel komt ook naar Turnhout. De 35 personeelsleden vanuit Bladel worden in Turnhout tewerkgesteld. Op iets langere termijn wil TSB minstens 180 mensen laten werken in Turnhout. De nieuwbouw op de Veedijk gaat gepaard met een investering van zeven miljoen euro en is en nieuwe stap in de verdere uitbouw van het regionaal bedrijventerrein.

 

Overgenomen uit de Antwerpse Gazet