Mijn kijk op de zaak uit de Drechtsteden van maandag 19 september 2011 door Cor van Santen

 

 Showroom vol benzinepompen
 
 
Dordrecht - Wie het gloednieuwe kantoor van Tokheim in Dordrecht binnengaat, ziet direct dat het hier draait om benzinepompen. Bij de balie staat een ludieke oude pomp, maar direct daarna toont de showroom de nieuwste modellen in allerlei opstellingen.
 
 
Mario Boere is blij dat het nieuwe hoofdkantoor van Tokheim Nederland nu in Dordrecht staat. ,,Wij zaten in Ridderkerk, maar daar groeiden we uit ons jasje en ook parkeren werd een probleem. Daar hebben we hier op Amstelwijck gelukkig geen last van."
Dat de naam Tokheim bij het publiek niet erg bekend is, snapt Mario Boere goed. ,,Wij leveren aan vrijwel alle grote spelers die brandstoffen verkopen. Bij shell, Esso, Total, Q8, Texaco, maar ook op de partikuliere markt, zijn wij leverancier en daarmee marktleider in de Benelux. Echter, die bedrijven verbinden hun eigen naam aan de installaties en voorzieningen, aldus de direkteur.
Behalve de brandstofpompen levert Tokheim nog veel meer. Ook betaalterminals, kassasystemen, prijzenborden en de nieuwste betaalmogelijkheden zitten in het assortiment van de onderneming.
Boere: ,,Steeds vaker leveren wij een totaaloplossing voor het gehel benzinestation".
Heel belangrijk is het uitgebreide servicenetwerk van Tokheim. We hebben in de Benelux ongeveer 150 monteurs die dagelijks op pad zijn voor onder andere service en onderhoud. Daardoor kunnen we in geval van storingen bij een benzinestation snel één van onze mannen ter plaatse sturen. Gelukkig kunnen we ook al veel op afstand oplossen dankzij de helpdesk hier in Dordrecht," vertelt Boere.
Voor de Benelux opereert de ondernemein ook vanuit Turnhout.
 
 
 
 
MARIO BOERE "Onze ruim 150 monteurs
zijn in de Benelux dagelijks op pad"
 

Mario Boere, direkteur Noord-Europa van Tokheim: "Steeds vaker leveren wij een totaal oplossing voor het gehele benzinestation." (foto AD) 

In Bladel is het logistieke centrum gevestigd, in Dordrecht zijn 130 mensen werkzaam. Boere is blij dat het nieuwe pand niet ver van Ridderkerk vandaan zit, want daardoor kon het personeel gemakkelijk mee.

CHIP
Van de economische crisis heeft Tokheim weinig last. Mensen blijven toch rijden en zullen dus ook moeten tanken. Dit jaar is het extra druk omdat de betaalsystemen worden vernieuwd. ,,Straks betalen we overal via de chip in de bankpas in plaats van met de magneetstrip. dus moeten alle betaalautomaten op de benzinestations worden aangepast," legt hij uit.
Ook de opkomst van de onbemande stations heeft tokheim de laatste jaren veel werk bezorgd.
  Toch gelooft Boere niet dat dit type tankstation nog veel verder zal groeien. ''Je ziet ook dat de bemande stations inversteren in hun uitstraling. Men wil de klant verwennen met een uitgereid assortiment, bijvoorbeeld wat betreft etenswaren." Ook Tokheim speelt in op de groeiende groep automobilisten die op elektriciteit of aardgas rijdt, maar toch gelooft Broere dat we de komende jaren nog hoofdzakelijk met "de traditionele olie-economie" te maken zullen hebben.
Mario Boere: ,,Kijk eens hoeveel zuiniger en schoner de nieuwe benzine en dieselauto's zijn. Neem nu het tanken: de dampen die daarbij vroeger vrijkwamen, zijn weg. Deze worden allemaal afgezogen. Op dit gebied is al veel milieuwinst geboekt."
 
Bellevue: 'Eten met uitzicht'
In mijn kijk op de zaak komt wekelijks een ondernemer uit de regio aan het woord. Dit keer Mario Boere (42), direkteur Noord-Europa van Tokheim, dat sinds kort in Dordrecht aan de Laan van Londen zit.
Favoriete eetplekken? ,,Het historisch centrum van dordrecht heeft veel te bieden. Maar een visrestaurant als de stroper kan ik aanbevelen of de brasserie van Bellevue, met dat mooie uitzicht op het drierivierenpunt."

 

Opening van het nieuwe pand van Tokheim in Dordrecht.