DAG 1 Vakantiereis 2010 van de jachten de Molecuul en de Cojo  Home

dag 1 16-6-2010      
Vertrek Zwartewaal wsv Devijfsluizen   Urenteller 4627h45m
      Vertrek 16:10 
  Op hoog water wachten   17:11 18:45
sluis nr. sluisnaam aankomst invaart uitvaart
 1  Voornsesluis  16:55 16:59         17:08
Afstand 26Km Totale afstand 26Km
Motoruren 02h08m Totaal motoruren 02h08m
Reistijd 04h47m Totale reistijd 04h47m
Aankomst Vluchthaven Dordtsekil Aankomst 20:57
   

Verder naar donderdag 17/6

Woensdagmiddag heb ik al vrij genomen. Eerst naar huis om nog even warm te eten. Mar met Ronald gaan gelijk naar het ziekenhuis om twee verstand kiezen bij Ronald te laten trekken. Ik rij om een uur of twee naar de vijfsluizen en maak de boot in orde. We hebben afgelopen weken al het diverse aan boord gebracht, maar je blijft maar laden voor zo'n reis. Om een uur of drie komt Mar met Ronald aan bij De vijf Sluizen. Ik zit net thee te drinken op de Cojo bij Joop en Cor. We maken de boot verder klaar en tanken water bij het water steiger in de haven. We worden door verschillende leden van de vereniging uitgezwaaid. Natuurlijk maak ik een foto om het te vereeuwigen.
   
 weg bij wsv DeVijfSluizen  Water tanken
Dan naar de Voornse sluis en we gaan door de sluis bakboord aan het wachtsteiger liggen. We wachten hier hoog water Hoek van Holland af, om een lekker getij naar de Dordtsekil te hebben. Om kwart voor zeven is het dan zo ver en varen we de Oude Maas op.

Met een heerlijke stroom van achter komen we om 9uur aan bij de vluchthaven op de DordtseKil. Er is plek zat op de speciale steiger voor jachten en we meren daar dan ook af voor de nacht.

   
 Aanleg vluchthaven Dordtsekil      
Het waaide behoorlijk en we hopen dat het morgen wat minder is. Joop en ik lopen nog even langs de haven en zien dat er verschillende werkboten liggen die de steigers aan onze kant aan het repareren zijn. We horen later dat de haven helemaal opgeknapt wordt.
Een biertje op de cojo en om half twaalf naar bed.

Vluchthaven oproepen op kanaal 71 Regionale verkeerscentrale dordrecht

Stukje uit de Scheepvaartkrant

Theo van Gazelle, plaatsvervangend directeur-generaal Rijkswaterstaat, en Leny van Toorenburg, hoofd nautisch technisch secretariaat van Koninklijke Schuttevaer hebben op maandag 28 juni samen de vlucht- en overnachtingshaven Dordtse Kil officieel heropend. De vluchthaven is in de afgelopen maanden volledig gerenoveerd. Zo zijn de bestaande afmeervoorzieningen vernieuwd en de faciliteiten verbeterd. De recreatievaart heeft nu de beschikking over een steiger dat meebeweegt op het tij. Aan één steiger voor de beroepsvaart wordt door aannemingsbedrijf De Klerk uit Werkendam nog gewerkt. Volgens een medewerker van Rijkswaterstaat wordt de haven momenteel intensief gebruikt. Er wordt als gevolg van de crisis met minder personeel aan boord gevaren en dus ook minder in de volcontinu. Het is belangrijk dat de schippers dan op een veilige plaats hun rust kunnen nemen. Er mag maximaal drie maal 24 uur aaneengesloten worden afgemeerd.

                                           Home  Verder naar donderdag 17/6