DAG 17 Vakantiereis 2010 van de jachten de Molecuul en de Cojo Home

dag 17 vrijdag 2-7-2010      
Vertrek La Cassine   Urenteller 4679h23m
      Vertrek 10:02
sluis nr. sluisnaam aankomst invaart uitvaart
57 Sluis 2 La Cassine   10:03 10:09
58 Sluis 1 Sauville   11:16 11:24
59 Sluis 1 trappensluis   18:21  
60 Sluis 2 trappensluis      
61 Sluis 3 trappensluis     18:55

Afstand

14Km Totale afstand 464Km  

Motoruren

02h01m Totaal motoruren 53h39m  

Reistijd

03h03m Totale reistijd 76h09m  
Aankomst Tussen sl 3 en 4 trappensluis Aankomst 18:55
Terug naar donderdag 1/7  

Verder naar zaterdag 3/7

We gaan vandaag naar Le Chesne. De vorige keer hebben we daar tussen de middag heerlijk gegeten bij een restaurant naast de brug. Voor ons zitten twee Engelse boten en achter ons een Zwitser. De sluiswachter komt langs en we maken een afspraak voor 9 uur om door te gaan.

 

Hierboven sluis La Cassine met sluiswachtershuisje

 

canal des Ardennes parasieten in boom schaduw voor koeien

 

Bij sluis Sauville krijgen we problemen, de sluisdeuren gaan niet dicht. Een Engelsman komt ons al tegemoet lopen en wij leggen voor de sluis aan. De Engelsman heeft via de intercom de VNF al opgeroepen, maar het duurt even voordat ze komen. We maken een praatje en er wordt natuurlijk over het voetbal gesproken. De VNF komt na een kwartier en zet de sluis op handbediening. We schutten en varen door naar Le Chesne.

 

mooi varen op het kanaal defecte sluis Engelsen in sluis  

 

vlinder op meertouw

 

 

 

Als we in Le Chesne aankomen, is er voor het stadje bakboord aan een kade plek zat. In Le Chesne zelf ligt het helemaal vol. We leggen vast en gaan gelijk naar het restaurant want je kan maar tot 2uur Plate du Jour bestellen. Als we aankomen zit het er al helemaal vol met werkmensen die zitten te eten. De vorige keer was het hier ook al zo druk. We eten weer voortreffelijk en drinken een heerlijk  biertje. We krijgen een salade vooraf met als hoofdgerecht een biefstukje en een ijsje na.

Terug naar de boot besluiten we te blijven liggen om de voetbalwedstrijd Nederland- Brazilië te kijken. Helaas we kunnen geen beeld krijgen. Dan maar de radio. Joop zoekt op zijn wereldontvanger radio Nederland en de wedstrijd wordt hier inderdaad op uitgezonden. Wat een schrik, Brazilie staat in de eerste helft al één nul voor. Maar dan de tweede helft, Holland maakt er twee doelpunten bij en de eindstand wordt 2-1 voor Holland. We zullen dus nog een paar keer kunnen kijken, want ze zitten in de halve finale.

 

  kade Le Chesne   Centrum Le Chesne

 

Le Chesne een heerlijk plaatsje om te overnachten.

 

  Aanleg centrumLe  Chesne Eten in Le Chesne restaurant naast brug

 

 

Le Chesne centrum

Boodschappen doen Le Chesne

Aanlegkade

 

 

Als de wedstrijd is afgelopen starten we de motoren en varen door tot na sluis drie van de trappensluis. In sluis 1 vullen we eerst nog wat water bij in de losse tankjes. Na sluis drie lig je eigenlijk prima, er liggen wel wat waterplanten langs de kant maar als je hem naar de kant trekt heb je daar geen las van. We zetten de tafel en stoelen op het pad wat langs het kanaal loopt en hebben een fijne avond. De sluiswachter komt nog langs om te vragen hoe laat we morgen verder gaan. We maken een afspraak voor 9uur.

 

       

 

Trappensluis in het Canal des Ardennes

 

begroeide sluismuren aanleg na sluis3 heerlijk rustig  

 

We liggen hier tussen sluis 2 en 3 opgesloten in het Canal des Ardennes. Heerlijk rustig midden in de natuur.

 

     

 

Terug naar donderdag 1/7 Home Verder naar zaterdag 3/7