DAG 10 Vakantiereis 2010 van de jachten de Molecuul en de Cojo  Home

 

dag 10 Vrijdag 25-6-2010      
Blijven in Waulsort   Urenteller 4663h28m
  Liggeld 6Euro p/dag      
sluis nr. sluisnaam aankomst invaart uitvaart
            
Afstand 0Km Totale afstand 327Km  
Motoruren 00h00m Totaal motoruren 35h43m  
Reistijd 00h00m Totale reistijd 50h29m  

We blijven vandaag in Waulsort. 's-Ochtends wandelen we via de stuw die een paar kilometer verderop ligt naar Waulsort. Waulsort ligt namelijk op de andere oever. We vinden daar een prima restaurant.

Er zijn er drie in het dorp en we wandelen langs alle drie om onze keuze te maken. Het restaurant langs de rivier ziet er wel een beetje erg chic uit en bij de tweede zitten geen gasten binnen. Bij de laatste kan je lekker onder de bomen op het terras zitten en het ziet er keurig uit. We worden prima bediend en we eten een heerlijke gegrilde entrecote. Ook het toetje van Cor en Jan, een koffie met ijs en het toetje van Mar en Joop, aardbeien met wodka, smaakt voortreffelijk. Bij het vlees worden zelf gesneden frites geserveerd met een heerlijke bearnaise saus, die warm wordt opgediend. Verder een heerlijke salade met brood en een bakje met olijven. Een restaurant om nog eens terug te gaan.
 over de stuw  effe spiegelen  restaurant Notre Histoire in Waulsort
We moeten weer naar de overkant en we nemen nu de veerpont. Er volgt een heerlijke middag op het steiger en we nemen een duik in de Maas. Er staat een heerlijk windje, maar die heb je ook wel nodig, want het is snikheet.
veerpont  Waulsort  houten knuppel   haak om kabel op te trekken
Dit is een veerpont die tussen een geleiding vaart van één staalkabel die tussen de twee oevers gespannen is. De voortbeweging geschiedt met de hand. De veerman trekt aan boord van de veerpont aan de kabel middels een houten knuppel waarin een schuine gleuf zit die over de staalkabel gelegd wordt. De veerman trekt dan met z'n volle gewicht aan de knuppel en de veerpont komt in beweging. De geleide kabel dient om de veerpont recht over te laten varen tussen de beide veerstoepen aan de oevers. De geleide kabel zakt na het passeren van de veerpont weer naar beneden, onder de waterspiegel, zodat het andere scheepvaartverkeer er geen hinder van ondervindt. Als de veerepont aan de kant ligt wordt met een haak de kabel van de katrol gehaald.

's-Avonds maken we nog een praatje met een Belgisch een Nederlands echtpaar. We wisselen email adressen uit en er zullen foto's verstuurd worden.

 
 veerpont Waulsort  reunie op het steiger van waulsort
We zitten tot laat buiten op het steiger met een lekker biertje en ik neem zeer laat nog even een douche op het steiger. Ik moet daarvoor wel mijn douche installatie aan de kraan op het steiger koppelen.

De kosten om hier te liggen:
Water gratis, liggeld 6 euro en stroom 1Euro 50.

 Terug naar donderdag 24/6   Home  Verder naar zondag 26/6