Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Oranje is vrijdag na een bizarre kwartfinale tegen Argentinië uitgeschakeld op het WK voetbal in Qatar. Nederland leek op weg naar een kansloze nederlaag, tot Wout Weghorst de kraker in Lusail met twee goals in de slotfase op zijn kop zette (2-2). In de verlenging werd niet gescoord, waarna Argentinië net als op het WK van 2014 sterker was vanaf de strafschopstip (4-3).
  2. Louis van Gaal is zwaar aangeslagen na de uitschakeling van het Nederlands elftal op het WK voetbal in Qatar. Ondanks een fraaie comeback zag de bondscoach zijn ploeg via penalty's verliezen van Argentinië, terwijl de internationals in opdracht van Van Gaal juist lang op strafschoppen hadden getraind.
  3. De Amerikaanse oud-agent J. Alexander Kueng is veroordeeld tot nog eens 3,5 jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de dood van George Floyd in mei 2020. Kueng werd in juli al veroordeeld tot 3,5 jaar cel. Hij mag de celstraffen tegelijkertijd uitzitten. Dat kan omdat de eerste straf door een federale rechtbank werd opgelegd en de tweede door een rechtbank van de staat Minnesota.
  4. Dit weekend wordt grauw weer verwacht. Het wordt koud, mistig en veelal bewolkt.
  5. Louis van Gaal had een persoonlijk penaltytrauma overgehouden aan de strafschoppenreeks tegen Argentinië in 2014. Die halve finale ging verloren en dus hoopte Van Gaal in Qatar op succes met een nieuwe aanpak. NU.nl-verslaggever Rypke Bakker legt uit wat Oranje anders heeft gedaan.