Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Johan Remkes is aangewezen als bemiddelaar die gesprekken met boeren en de politiek moet leiden. De Tweede Kamer had om zo'n bemiddelaar gevraagd vanwege de heftige reactie uit de agrarische sector op de ingrijpende stikstofplannen. Diverse boerenorganisaties zetten vraagtekens bij het nut van een bemiddelaar.
  2. Schiphol raadt reizigers die maandag een vlucht moeten pakken aan om indien mogelijk met de trein te komen. Volgens de luchthaven is het op maandag 4 juli vanwege een mogelijke protestactie door boeren waarschijnlijk drukker dan normaal. Eerder op zondag riep KLM ook al op om vooral niet met de auto naar Schiphol te komen op maandag.
  3. In het Utrechtse Tienhoven is in de nacht van zaterdag op zondag een explosief afgegaan bij een woning. In het dorp Hoef en Haag in dezelfde provincie gebeurde een dag eerder hetzelfde. De politie vermoedt in beide gevallen dat het gaat om gerichte acties. Dat meldt RTV Utrecht zondag.
  4. Op ons reactieplatform NUjij kunnen bezoekers over het nieuws discussiëren en de redactie vragen stellen. We krijgen tienduizenden reacties per week binnen. In deze wekelijkse rubriek zetten we de beste bijdragen en discussies op een rij.
  5. De autoriteiten van Karakalpakië hebben de noodtoestand afgekondigd na protesten tegen een beoogde grondwetswijziging. Met die wetswijziging zou de autonomie van de Oezbeekse republiek ingeperkt worden. Volgens onbevestigde berichten zouden bij de protesten doden en tientallen gewonden zijn gevallen. De maatregel is een maand van kracht.