Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Na ruim vijf jaar leenstelsel keert de basisbeurs in het hoger onderwijs terug. De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met een wetsvoorstel dat daarvoor zorgt. Daardoor kunnen zo'n 435.000 studenten van hogescholen en universiteiten vanaf september weer minstens 100 euro per maand krijgen.
  2. Een grote dam bij de Oekraïense stad Nova Kakhovka is dinsdag ingestort. Vanwege overstromingen als gevolg van de damdoorbraak moesten duizenden mensen hun huis verlaten. Dit is wat we nu weten.
  3. Na een nat voorjaar gingen de hemelsluizen begin mei dicht. Sindsdien hebben we in Nederland te maken met veel zon, oplopende temperaturen en dus ook veel verdamping. En volgens het KNMI blijft dat voorlopig zo.
  4. De stuwdam vlak bij Kherson is gedeeltelijk verwoest en stort steeds verder in. Hij ligt in de Dnipro en dat is de belangrijkste rivier voor Oekraïne. Dit zijn de belangrijkste gevolgen van het doorbreken van de dam.
  5. Amerikaanse autoriteiten slepen Binance en topman Changpeng Zhao voor de rechter. Volgens beurstoezichthouder SEC hebben de ondernemer en het cryptoplatform een "web van leugens" gesponnen. Een deel van de beleggers heeft de afgelopen 24 uur zijn geld weggehaald. Ook handelsplatform Coinbase krijgt een rechtszaak aan de broek.