Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Max van den B., de man die D66-leider Sigrid Kaag met een fakkel bedreigde, heeft zes maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd gekregen. Ook krijgt hij een contactverbod voor leden van het kabinet, oud-secretaris-generaal van het ministerie van Justitie Joris Demmink en Jaap van Dissel, de directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM. Dat heeft de politierechter woensdag bepaald.
  2. Voormalig The voice of Holland-kandidate Nienke Wijnhoven gaat aangifte doen van aanranding tegen Jeroen Rietbergen, de bandleider van het programma. Rietbergen laat namens zijn advocaat Peter Plasman in RTL Boulevard weten de aanranding "met klem te ontkennen".
  3. RTL Nederland verliest dit tv-seizoen naar schatting netto 15 tot 20 miljoen euro aan reclameomzet door het voorlopig opschorten van de uitzendingen van The voice of Holland na seksueel grensoverschrijdend gedrag.
  4. RTL heeft dinsdag de samenwerking met Ali B opgeschort, laat de zender woensdag weten. Gisteren werd voor de tweede keer aangifte tegen de coach gedaan en dat is vandaag naar buiten gebracht. RTL wil niet zeggen of de opschorting met de aangifte te maken heeft.
  5. Door de misstanden bij The voice of Holland komen er veel termen omtrent seksueel wangedrag voorbij in de media. Maar wanneer is er precies sprake van seksueel geweld en wanneer van seksuele intimidatie? En wat is er wel en niet strafbaar?