Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Om te betalen is vaak al geen bankpasje meer nodig en ook voor het opnemen van geld bij een betaalautomaat wordt het pasje gaandeweg overbodig. ABN AMRO biedt als eerste bank de mogelijkheid om geld 'uit de muur te halen' zonder pasje maar met de mobiele telefoon.
  2. Het Guinness Book of World Records heeft de Japanse Umeno Sumiyama en Koume Kodama maandag uitgeroepen tot de oudste tweeling ooit. De 107-jarige zussen werden op 5 november 1913 geboren op het eiland Shodoshima.
  3. Er is dinsdagochtend voor het eerst na de zomer vorst aan de grond gemeten, meldt Weeronline. In het Brabantse Woensdrecht daalde het kwik om iets voor 7.00 uur tot -0,1 graden.
  4. De Liberal Party van de Canadese premier Justin Trudeau is door media in het land uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen. Het lijkt erop dat Trudeau opnieuw geen meerderheid krijgt in het parlement. Erin O'Toole, de leider van de Conservative Party die de afgelopen weken flink aan populariteit won, heeft volgens Reuters zijn verlies geaccepteerd.
  5. Steeds vaker wordt geopperd dat de volgende James Bond een vrouw moet zijn, maar de huidige vertolker Daniel Craig heeft zich daar nu tegen uitgesproken. De acteur zegt in gesprek met Radio Times dat hij vindt dat er simpelweg betere rollen voor vrouwen moeten komen.