Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Schaatser Thomas Krol (31) zet per direct een punt achter zijn loopbaan. De regerend olympisch kampioen op de 1.000 meter wil voor zijn carrière als piloot gaan en komt dit weekend niet meer in actie op de NK Sprint.
  2. Vivianne Miedema start verrassend bij Oranje in de kraker tegen Spanje om een olympisch ticket. De topschutter is fit genoeg om te starten in Sevilla. Kerstin Casparij vervangt de geblesseerde Victoria Pelova.
  3. In de voorsteden ten westen van Kyiv draait alles om wederopbouw na de Russische bezetting, nu bijna twee jaar geleden. Boetsja, dat wereldbekendheid kreeg door de oorlogsmisdaden die er werden begaan, krabbelt weer op. Maar even verderop voelt Borodyanka zich vergeten, zag NU.nl.
  4. Spaanse archeologen hebben tussen een zeer oude goudschat juwelen gevonden die gemaakt zijn met ijzer uit neergestorte meteorieten. De schat is ruim 3.000 jaar oud. In die tijd was er nog geen ijzer gevonden in de Spaanse bodem.
  5. De Formule 1 is na drie dagen testen in Bahrein klaar voor de seizoensstart op hetzelfde circuit. Welke verhoudingen kunnen we verwachten? Wintertests zijn steevast lastig te lezen, maar een voorzichtig beeld kunnen we wel schetsen.