Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. De afgelopen maanden was het weer over de hele wereld van slag door weersverschijnsel El Niño. Dat is nu gedoofd, maar de vraag is wat La Niña in petto heeft. "Zij kan minstens zo verwoestend zijn als haar broer."
  2. Israëlische troepen hebben zaterdag op de Westelijke Jordaanoever een gearresteerde en gewonde Palestijnse man op de motorkap van hun jeep gebonden. Daarmee braken ze met het voorgeschreven protocol, meldt het Israëlische leger.
  3. Bij een Russische bomaanval op de Oekraïense stad Kharkiv zijn zaterdagmiddag drie mensen om het leven gekomen. 52 mensen raakten gewond, melden de lokale autoriteiten.
  4. De Griekse politie heeft zaterdag dertien personen aangehouden die worden verdacht van het veroorzaken van een bosbrand op het eiland Hydra. De brand ontstond nadat er vuurwerk vanaf een jacht was afgestoken. De arrestanten zijn opvarenden van dat jacht.
  5. België heeft zich zaterdag op het EK gerevancheerd voor de belabberde start van het toernooi. 'De Rode Duivels' overtuigden tegen Roemenië vooral in de eerste helft en wonnen met 2-0. Daardoor hebben ze in de spannende poule E nog volop zicht op de achtste finales.