DAG 7 Vakantiereis 2010 van de jachten de Molecuul en de Cojo  Home

dag 7 Dinsdag 22-6-2010      
Vertrek Amay pk86 09:07  Urenteller 4654h53m
  Getankt in Namen 14:26-15:05   184,85L 227,40E
 

Jachthaven
Borg sleutel douche

  11Euro
15Euro
 
sluis nr. sluisnaam aankomst invaart uitvaart
 20  Sluis d'Ampsin-Neuville   09:34       09:43
 21  Sluis d'Andenne-Seilles   11:42 12:00
 22  Sluis de Grand Malades 13:26 13:51 14:10 
Afstand 40Km Totale afstand 290Km  
Motoruren 04h20m Totaal motoruren 31h28m  
Reistijd 06h03m Totale reistijd 44h00m  
Aankomst Namen / Jambes Aankomst 15:10
Terug naar maandag 21/6  

Verder naar woensdag 23/6

Om 9 uur vertrekken we met mooi weer uit Amay. De boot is vannacht voor de eerste keer een beetje nat geworden van de mist. Ook boven de Maas hangt nu nevel. We hebben hier heerlijk geslapen en geen rottigheid meegemaakt. Prima plek.

 Hier boven rechts de aanlegplaats van Amay. 

 mistig bij Amay

Als we sluis d'Ampsin-Neuville bereiken en ik hem oproep, krijg ik alleen oké te horen. Maar als we bij de de sluis arriveren vaart er net een grote Pool in en is er verder geen plaats. We varen door tot de sluisdeuren en de Pool krijgt toch orders om op te schuiven zodat wij achter hem kunnen liggen. We schutten naast elkaar en zijn zo weer buiten.
 sluis d'Ampsin-Neuville    
We varen richting Huy. Net voor Huy bakboord zijde zitten wat winkels met onder ander de Lidl. Als het wat later was geweest, leggen we aan en halen een bak ijs. Maar nu is het hier te vroeg voor en we varen verder.
    
 Huy in zicht  kabelbaan van huy  Huy
  HUY

 Ook bij de volgende sluis hebben we geluk. Er komt net een beroepsvaart achter ons en de sluis gaat open. We kunnen gelijk schutten en zijn zo weer boven. We smullen onderweg van een heerlijke bloemkool met worst. 

 Aanleg bij een roeivereniging pk70 aanleg Andenne pk85 sluis d'Andenne-Seilles 
De middelste foto is een aanleg bakboord voor sluis d'Andenne-Seilles. De laatste keer dat we hier waren werd deze aanleg verbouwd.


Bij pk 80 kan je ook goed overnachten aan een kaaimuur.

     werkzaamheden aan de rots  
De laatste sluis voor Namen duurt iets langer, we moeten ongeveer 15minuten wachten. Maar dan worden we wel met z'n tweeen geschut. Aan de andere zijde ligt de beroepsvaart ongeduldig te wachten. 
 sluis de Grand Malades   Jachthaven Jambes Jachthaven Jambes
Bij de jachthaven in Namen aangekomen gaan we eerst tanken. Eigenlijk liggen we hier nier in Namen maar in Jambes. De prijs valt erg tegen, we moeten 1Euro23 de liter betalen. Onderweg had ik langs de weg 1Euro11 gezien. Maar we tanken toch vol en betalen gelijk voor een overnachting in de haven. Drinkwater en stroom zit niet bij de prijs inbegrepen. We komen naast elkaar aan een steiger te liggen en joop en ik zetten stoelen op het steiger en nemen een lekker pilsje. De vrouwen gaan naar Delhaize om ijs en andere bootschappen te doen. Als ze terug komen hebben we weer ijsfeest. Lekker een wijntje en dan is het om half zeven toch weer tijd voor een boterham. In deze jachthaven is het wel erg rumoerig, maar ook erg gezellig liggen. Je kan ook aan de overkant afmeren, maar s'avonds wordt daar door de havenmeester ook liggeld opgehaald. Het kost daar wel de helf van hier. 
s'-Avonds verkennen we snel de citadelle de Namur en willen hier morgen naar terug om alles goed te bekijken. Je hebt hiervandaan een prachtig uitzicht op de jachthaven van Jambes waar we liggen. De ene kant van de Maas is Namen en aan de andere zijde ligt Jambes.
jachthaven sanitair  veerpont / rondvaart  jongelui picknicken op het haventerrein. Namen
Het is heerlijk weer en aan het eind van de jachthaven staan tafels met banken waar jongelui lekker zitten te barbequen.
 splitsing Sambre Maas De Sambre    Sambre  Maas

 Maas      Citadelle de Namur

Casino Namen  behoorlijk grote schepen
richting Dinant
capitainerie  Dieselpomp op Jambes 

 Terug naar maandag 21/6   Home  Verder naar woensdag 23/6